lørdag 23. juli 2011

Too pro Tolouse

Det har ikke akkurat vært flust med internettcafeer langs kanalen, så nå kom oppdateringene litt på løpende bånd.. Vi har ihvertfall kommet oss gjennom Tolouse! Håpet var å komme oss på nett mens vi var i byen, men leting etter internettkafé ble fort oppgitt til fordel for smoothies og croissanter. Vi planla egentlig en smultfri dag, men da vi innså at kanaler tross alt i seilerkretser ville blitt omtalt som smult farvann skjønte vi at det å motstå ville være meningsløst..

Men det betyr også at vi har byttet kanal! Vi har nå kommet over i Canal Midi, som er eldre og visstnok "more interesting" enn Canal Lateral a la Garonne som vi har fulgt til nå.

Vi har blitt så råe på slusene nå at vi faktisk stoppet en i går; den ble så forvirret over tempoet at den rett og slett slo seg av. Også måtte det komme en fyr og hjelpe oss - hastverk er lastverk som de sier. Om ikke annet vil det gå saktere nå; slusene på den nye kanalen er lagt opp annerledes sånn at vi ikke kan være like effektive.




Det er ingen regler på hvor man kan fortøye, så lenge man ikke hindrer trafikken. I tillegg er det satt opp gratis brygger før og etter de aller fleste slusene, så man kan stort sett legge seg hvorenn man vil. Fra like utenfor Moissac


Alle slusene har nummer. Dette er nr. 1, siste av de ca 50 på Canal bladi bla Garonne


Høy sluse på vei inn til Tolouse



Og en betraktelig høyere en på vei ut av byen


Macho-Maja



Det er fint, da!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar