fredag 8. juli 2011

Ferden går videre; ut mot Biscaya

Dagen i Guernsey gikk stort sett til å gi skuta en sårt tiltrengt vask. Planen var egentlig å ta både inn-og utvendig, men etter å ha brukt timer på å få henne noenlunde presentabel på innsida var vi så lei at vi bestemte oss for å ta det utvortes en annen dag. Så vi hadde en tur innom byen, og ble fort lokket inn i Valentino´s, en resturant som til vår nye matros´ glede ikke bare serverte pizza men også spare ribs. Vi trengte i tillegg bensin, og da en ansatt fra resturanten så to av besetningsmedlemmene vandre hvilesløst mot en bensinstasjon som var så håpløst langt unna var hun ikke verre enn at hun kjørte dem både opp dit for å fylle, og også tilbake til båten igjen. Det ser man ikke ofte på fastlandet!

Nå tar vi kvelden, og kaster loss i 2tida i natt. Par timer etter høyvann, så da skal strømmen være på vår side. Ja, jeg har fått dette bekreftet av de lokale.. Denne etappen blir turens lengste; rett i overkant av 400 nautiske mil skal forseres før vi igjen får fast grunn under føttene i Bordeaux. Her drar damene hjem, og Kapteinen og hans trofaste Magtros (see what I did there?) blir overlatt til seg selv gjennom den Franske kanal.


Kjølsvinet var fullt av en myraktig, illeluktende vannmasse.. Etter at kapteinen hadde vasket ut dette så han seg ferdig med dritjobben og overlot resten av vaskinga til resten av mannskapet. Magnus fikk gleden av å vaske ut av det heller råtne spiskammerset.







Gypsying.. Har kommet litt ut av tellinga, men denne begynner jo å bli en gjenganger.

Heldigvis er det bedre orden inne!












Litt tidevann, ja.. Noen timer seinere var F'en innenfor rekkevidde.


















Vi har begynt å få mange kommentarer på at vi har liten båt.. En engelskmann tok bilde av oss i dag, for å vise familien! Tenkte å utlyse en konkurranse;  pinpoint hvor vi er på dette bildet, og du mottar en signert Exspainditionplakat i premie!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar