Her går masta ned før vi begir oss innover Canal Midi, men først står god gammeldags sightseeing på menyen. Som vil si at vi i skrivende stund sitter på en kebabsjappe med gratis wi-fi og surfer..
Vi føler oss begge ganske Norsk Norskesen her; blonde, bleke og slått ut med en gang sola begynner å skinne. Forhåpentligvis bedrer det seg etterhvert som vi blir mer vant til varmen..
Og vi har funnet et navn til båten! De som har fulgt med i seiler- og lokalpressen har kanskje fått med seg båtens kallenavn, men den har aldri hatt et offisielt et. So. Hantha! Dette er et gammelt peruviansk indianerstamme*-ord på en potet som er "distinctly on the old side, but still has edible flesh" (Bryson, B 2010). Vi synes ihvertfall det passer, og har allerede funnet en 4-5 dobbeltbetydninger. Hva tycks?

En av stakene som markerer leia. Her går strømmen unna!

Magtrosen manøvrerer skuta oppover elva. Her begynner det å bli trangt, spesielt etter å stort sett kun ha seilt på åpent hav de siste ukene.
*Quechuastammen hadde visstnok over tusen ord for å beskrive poteter og deres tilstand..
“. . . An Incan of five hundred years ago would have been able to identify varieties of potato in much the same way a modern wine snob identifies grapes.” The Incas cultivated over 150 varieties, few of which made it to the New World. The Quechuan language still contains over a thousand words to describe potatoes. The word Hantha,describes a potato past its prime but still edible. So it sounds good... A boat in its prime... and captain cook serving...yes!! potatosoup!!:)
SvarSlettHantha Potato soup
4 dinner servings
3 large stalks celery (approx. 1 ¾ cups chopped)
2 large carrots (approx. ¾ cup chopped)
1 large yellow or white onion, approx. 2 cups chopped)
2 large cloves garlic
2 tablespoons olive oil
4 to 5 Hantha potatoes (approx. 3 cups chopped)
2 ½ to 3 cups water or stock or broth
½ teaspoon salt*
1 cup corn (optional)*
2 tablespoons unsalted butter
2 tablespoons flour
1 cup 2% milk
Flat leaf Italian parsley for garnish
salt and pepper to taste
Bon Appetit;)