lørdag 16. juli 2011

Bored in Bordeaux

Vi har ikke kommet oss videre, nei. Eller, vi har kommet inn til gjestehavna. Og det var ikke bare bare! Innløpet til gjestehavna (som forøvrig er en gammel ubåtbase) krysser nemlig byens trikkeskinner, noe som gjør at trikketrafikken må stoppes hver gang gjestehavna åpnes. Noe som derfor skjer bare en gang i døgnet, med den konsekvens at vi ikke bare måtte stå opp klokka 7 i natt for å komme oss inn, vi må også opp like tidlig imorgen for å komme oss ut. For så å vente til klokka 6 på at strømmen skal begynne å gå oppover elva igjen, før vi kan move on.

Men alt er ikke bare bad news! Fyren som hjalp oss i går viser seg å være en skikkelig jovial kjernekar som attpåtil kjenner folka i havna her. Uten at vi forstår så mye - disse franskmennene snakker jo knapt norsk! - ser det ut til at Robert, som er en annen jovial, bebartet franskmann skal komme og hjelpe oss i 2tida. Han har visst både verktøy og kunnskap til å hjelpe oss seilere i havsnød, og det virker som vi kanskje tilogmed slipper unna regninga.

Så hva gjør vi i dag? Vel, da vi googlet "what to do in Bordeaux" fikk vi et vell av tips. Som stort sett handlet om arkitektur, mat og vin. Så vi tar turen til St. Emillion, en liten landsby ca 30 km utafor B-town. Denne byen har det som må være en av landets særeste historier: Skatteministeren i området var en gang på 700tallet en litt for gavmild person som fikk sparken da det kom fram at han hadde gitt bort alle pengene i statskassa. Blakk og arbeidsløs gikk han inn i en klostertilværelse, men det ble snart tklart at han ikke var videre egnet til denne tilværelsen og ble kastet ut på generelt grunnlag. Nå ga han opp, og startet et liv som ermitt i en steinhule. Det gikk dog ikke som han hadde planlagt; det begynte å samle seg en skare disipler som etterhvert, og antakeligvis på en påfallende lik måte som et visst tettsted mellom Seljestad og Låtefoss, dannet en liten landsby der ute i villmarka. De fleste husene er den dag i dag hugget rett ut av fjellet, og et nettvk av katakomber strekker seg ut under byen. Spennende!



Trikkebrua åpner seg




Liten tue kan velte stort lass.. Det er skrua i midten som sitter fast.




Gamle ubåthangarer

1 kommentar:

  1. Det er når barna får lov til å "kjede seg litt" , att de beste ideene popper opp!! Kjed dere videre... jeg gleder meg til å høre ...løsningen... dere kommer opp med:) MEN, trodde det var bra å IKKE ha en skrue løs, eller??

    SvarSlett