fredag 8. juli 2011

Til st. Petersporten.. og igjennom!

Jaggu kom vi ikke endelig fram til Guernsey også! Vind, bølger og ikke minst regn var imot oss også denne gangen, men takket være de sinnssyke strømmene bar overfarten lite preg av dramatikk. Her mønstret også nytt mannskap på; på havna sto vår nye matros Nora og ventet i striregnet. Nå er vi i full gang med å vaske båten både innvendig og utvendig, samt kjøpe inn proviant for neste overfart, før vi etter planen legger ut mot Biscaya og Bordeaux i kveld. Kunne tenkt meg å hatt litt mer tid her, men akkurat nå har vi litt tidspress da deler av mannskapet mønstrer av i Bordeaux.

Nora har med kamera, så nå skal bloggen igjen blomstre med bilder!


 Hvor er vi?

 Deeer er vi!
 Her var det ordning; havnevakta var på oss før vi i det hele tatt kom inn i havna. Det var i og for seg greit nok; pga tidevannet lå innseilinga til marinaen over vann og vi måtte legge oss på ei ventebrygge i et par timer.

Regnet plasket ned under hele overfarten. Men selv etter nesten 6 timer med konstant regn og sjøsprøyt var vi fortsatt like tørre, jeg kommer ikke helt over hvor glad jeg er for Stormbergs sponsing av turen!


En hyggelig engelsk chap hjalp oss med fortøyningene. I skarp kontrast var det en franskmann i en gigantisk motorbåt som prøvde å presse seg forbi oss (baugen synes i bilde 3). Det var en stolt kaptein som tilslutt fikk ham til å overholde vikeplikten gjennom heller hissig gestikulering!

Fortøyd på ventebrygga. Her måtte vente på tidevannet som kom kl 10 på kvelden. God unnskyldning for en tur på puben mens vi uansett måtte vente!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar