lørdag 30. juli 2011

Reisen til Mallorca

Når dette skrives sitter jeg til rors og kjører det siste stykket inn til Mallorca og Cabo de Pera! Skulle gjerne dratt lenger før vi stoppet (og når vi først gjorde så, stoppet et sted vi faktisl har hørt om) men de Middelhavske vinder har vært lunefulle og slukt det lille vi hadde av bensin.

Da vi satt på forrige gjestehavn og forberedte reisen var værmeldingen strålende; vind i ryggen ikke bare til Mallorca men også derfra og til Mar Menor som er reisens endelige mål. Dette kom av et høytrykk over de Baleriske øyer, noe som såfremt jeg husker det lille universitetet lærte oss av meterologi rett skulle tilsi strålende sol hele veien.

På en måte stemte det jo ganske så godt. Vi har da hatt både strålende sol og medvind på turen. Det Passageweather glemte å nevne var regnbygene og de 15 timene med vindstille vi har hatt hver dag..

Det kunne dog vært verre. For regnet kom stort sett om natta, samtidig som vinden blåste opp. Og hva gjør man vel på en dag midt på Middlhavet, hvor Sola føler den må kompansere for sin venn Vindens fravær ved å skinne dobbelt så kraftig og gi oss 30 varmegrader? Og hvor delfinene leker seg rundt båten for å bekrefte for oss at jada, noen ganger er det faktisk all right? Vel, jeg skal la bildene tale for seg, for nå er vi i land og må finne bensin. Også er det alltids en overhengende fare for at Kaptein Kringle og Styrmann Smult må innom et bakeri for å gjøre opp for flere dagers avholdenhet..













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar